Çocuk Resimlerini Yorumlama ve Psikolojik Resim Testleri Eğitimi

 Çocuk Resimleri Neden Önemlidir?  

Çocuklar dil ve ifade becerileri belli bir olgunluğa gelinceye kadar sözsüz iletişim ya da diğer bir ifadeyle sembolik dili kullanmayı tercih ederler. Söz konusu sembolik dil; oyun, oyuncak, davranışlar ( bazen psikosomatik bir ağrı, bazen küsme davranışı, bazen de yemek yemeyi redddetme vb.) ve çoğu zaman da resimdir. Peki bu süreci önemli bir araç haline getiren nedir?

Özellikle de belli bir kas olgunluğuna (ince motor) erişen çocuğun kalemi kendi kontrolüne alması bu süreçte onu özgür kılar. Kağıt, kalem, renkler artık onun hakimiyetindedir ve  sınırlar, kurallar artık kalkmıştır. İşte  bu süreçte bastırılan tüm duygular ve düşünceler çeşitli şekil, figür ve formlarla kendini ortaya koyar. Bu yüzden de çocuk resimleri çocuğun duygusunu, düşüncesini yaşadıklarını nasıl algıladığını öğrenmek adına önemlidir.

Çocukların çizmiş oldukları resimler aracılığıyla sadece duygularını değil,   benlik algılarından, aile yaşamlarına, bilişsel gelişimlerinden sosyal gelişimlerine kadar çocuğun dünyasına ait tüm bilgileri elde edebilirsiniz. Çocuk resimleri çocuğun yaşamının röntgenidir. 

M.E.B.’na bağlı ANKA Eğitim Kurumları adına Gedik Üniversitesi onaylı toplamda 12 derslik “Çocuk Resimlerini Yorumlama ve Psikolojik Resim Testleri” eğitimini uzaktan eğitim formatında hazırladım.

Anka ve Nirvana eğitim kurumları aracılığıyla zoom üzerinden vermiş olduğum Çocuk Resimlerini Yorumlama ve Psikolojik Resim Testleri eğitimine 100’ün üzerinde katılımcı oldu.  Çocuk Resimlerini Yorumlama ve Psikolojik Resim Testleri eğitimine olan yoğun ilginizden dolayı teşekkürler 🙂